Zomer in Zwitserland: ontdek de bergen per luxe, panoramische treinreis
19 juli 2022 

Zomer in Zwitserland: ontdek de bergen per luxe, panoramische treinreis

Zon, palmbomen en mediterraanse sferen. En dat in Zwitserland? Jazeker. Reis naar het zuidelijke Ticino tegen Italië of het zuidwestelijke Genève tegen Frankrijk en laat je verrassen door het ’s zomerse paradijs called Zwitserland. Ontdek hier waar jij in luxe van jouw (zomer)vakantie geniet.

De zuidelijke merenregio van Zwitserland overspoelt jou deze zomer met mediterraanse sferen. Maar dan met een extra welkom element: de verkoelende bergen - voor als de hitte in die Europese zomer je nét even iets warm wordt. Trek de bergen in, zoek het hogerop of spring in een van de vele bergmeren - die jou direct aan zee doen wanen.

Ticino: ontdek zuidelijk Zwitserland 
Deze parel van een plek glooit aan de rand van Italië. Reden genoeg om haar te overladen met zon, palmbomen en bergen. Ze ligt op een uurtje rijden van Milaan, dus mocht je even van Italië willen genieten: je bent er zo. Zin om het adembenemende Comomeer en het Orthameer te ontdekken? Ook die liggen om de hoek.

In de Zwitserse regio van Ticino vind je ook waanzinnige bergen en meren: Lugano en Maggiore zijn absolute parels. Lugano zelf is ook een adembenemende stad, waar je die mediterrane flair gaat proeven. Ze is groot, bruist en borrelt en boordevol markten, piazza’s en gezellige terrassen. En op die terrassen heb je prachtig panorama-uitzicht op het meer.

 Indyque’s tip: zin om exclusief te dineren? In Lugano heb je een waanzinnig gourmetrestaurant die je met een bootje naar de Brissage Islands brengt.

Zin om meer te ontdekken? Stap in Lugano op de Gotthart Panorama Express en trein panoramisch naar het waanzinnige Luzern Lake. Onvergetelijk mooie reis!
Genève: de Franse Rivièra in Zwitserland
Dagdroom aan het meer van Genève, proef die typische Gruyère kaas en geniet van Caraïbische strandvibes. Het meer van Genève is een fantastische parel om jouw strandverlangens op los te laten. Ga naar Genève Plage of het Eaux-Vives waar je wordt ondergedompeld in ’s zomerse zaligheid.

Op het meer zelf is ook genoeg zaligheid te vinden. Het is waar paradijs voor waterliefhebbers. Ga waterfietsen, zwemmen, varen of cruise bij zonsondergang.

 Indyque’s tip: ga bij zonsopgang naar de pier bij Jet d’Eau en geniet van de reusachtige fontein die drie badkuipen vol water de wereld inspuit.

Zin om door te reizen? Stap op de GoldenPass Express en geniet van de panoramische treinreis naar Luzern (Centraal-Zwitserland). Adembenemende landschappen trekken hier aan jou voorbij.Copyright: Rhaetian Railway


Luzern: de parel van Centraal-Zwitserland
Bestel een versgetapt biertje, combineer cultuur met geschiedenis en maak een indrukwekkend rondje door Luzern. Neem de trein en ga de berg op. Geniet van het waanzinnige uitzicht. Terug bij het water? Neem de boot naar het torentje met de pier. En geniet ook hier van het adembenemende uitzicht.

 Indyque’s tip: bovenop die berg vind je een exclusief hotel. Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact met mij op en ik vertel je er alles over.

Grand XL Tour door Zwitserland
Een indrukwekkende rondreis maken door heel Zwitserland? Combineer stad met bergen. Sneeuw met zon. En palmbomen met bruisende steden. Ga op een Grand XL Tour door Zwitserland!

Je treint van Luzern naar Interlaken (Centraal-Zwitserland). Dan trein je door naar Lugano (dat Italiaanse gedeelte), neem je de bus naar Tirano (adembenemende mediterraanse sferen). En van Tirano trein je naar Chur (oostelijk Zwitserland). Combineer deze treinreis met de auto en maak er een 3-weekse rondreis van. Voeg Zürich, Bern, Basel en Lausanne aan deze rondreis toe en geniet van chocolade, kunst en wijngaarden.

Nog meer stops of plekken aan deze reis toevoegen? Dat kan! Wij maken namelijk al onze reizen op maat. We luisteren naar jouw wensen en realiseren jouw droomreis.Copyright: Rhaetian Railway


Droom je van deze Grand XL Tour? Die kun je boeken vanaf 10 dagen - tot hoelang jij wenst. En nog meer goed nieuws: je boekt ‘m het hele jaar door. Neem hier vrijblijvend contact met ons op. Dan sturen wij jou binnenkort een droom van een reisvoorstel toe.
 

Reactie plaatsen