Noorderlicht: dit zijn de 3 beste plekken
17 december 2021 

Noorderlicht: dit zijn de 3 beste plekken

Spectaculair lichtspel wat zachtjes tegen de nachtelijke hemel danst. Mysterieus en fel. Groen, roze, paars. Welkom bij de mooiste natuurshow ooit. Maar waar kun je het Noorderlicht het beste zien? En wanneer? En waar verblijf je dan? Indyque neemt je mee naar deze sensationeel mooie plekken. 

De deurbel gaat. Het is de privé chauffeur die jou naar de luchthaven brengt. Je staat te popelen van enthousiasme, want je reist naar de mooiste show ooit: het Noorderlicht! Ten minste, dat hoop je dan. Dat je de show mag zien. Want het Noorderlicht is mysterieuzer dan de nacht. Ze bepaalt zelf wanneer ze zichtbaar is, en met welk spel.  

Wanneer kun je het Noorderlicht het beste zien?
Het Noorderlicht voert haar show op onder één belangrijke voorwaarde: het moet donker zijn. Dat betekent dat je in onze wintermaanden perfect naar het noorden kunt reizen om het Noorderlicht te kunnen zien. Het wordt dan vroeg donker in de poolgebieden (soms al om 14:00 uur ’s middags, als je echt ‘hoog’ zit). In onze zomermaanden wordt het in de poolgebieden niet donker genoeg om het Noorderlicht te kunnen zien. Concreet antwoord op je vraag: het Noorderlicht kun je het beste zien van september tot en met april.

Waar kun je het Noorderlicht het beste zien?
Dat je richting noorden gaat reizen moge duidelijk zijn, maar naar welk land dan? Wij adviseren om naar IJsland, Noorwegen of Lapland te reizen. Daar verzorgen wij een heerlijk luxe verblijf voor jou (de sauna en jacuzzi wachten op je) mét verschillende Noorderlicht-tochten. Zo kun je op een slee - voortgetrokken door rendieren - op Noorderlicht-jacht, hopend dat je het prachtige verschijnsel mag gaan aanschouwen.

Het Noorderlicht in IJsland
In IJsland wacht je niet alleen een spectaculaire lichtshow, maar ook heel veel wellness. Retreat yourself in de IJslandse Blue Lagoon. Geniet van massages, badder in de Blue Lagoon en geniet van Michelinster-diners. Combineer je bezoek aan dit ruige eiland met prachtige vulkanische tochten, per privé tour over land of in de lucht.

Wil jij ruige natuur met wellness combineren én het Noorderlicht aanschouwen? Boek een reis naar IJsland en verblijf in The Retreat Hotel in de Blue Lagoon. Bij 5 dagen, 4 nachten inclusief ontbijt en vliegticket vanaf €3.144,- per persoon. Doe hier vrijblijvend jouw reisaanvraag.

Noorderlicht bij Blue Lagoon in Ijsland

Het Noorderlicht in Lapland
Slaap onder miljoenen sterren in de arctische wildernis van Fins Lapland. Verblijf in de luxe, glazen iglo’s van het Artic Resort Kakslauttanen en laat al jouw Noorderlicht-dromen uitkomen. Ga op rendiersafari, op huskytocht, ga ijsvissen, snowboarden of scheuren met een sneeuwscooter. En alle fingers crossed dat je aan het einde van de dag dat prachtige Noorderlicht mag zien. Een 4-daagse reis naar Kakslauttanen is al te boeken vanaf €2.950,- per persoon inclusief halfpension, vliegticket, huskysafari, sneeuwscootertochten, rendier experience en dagtrip naar Lake Inari met ijsvissen, sneeuwmobiel en bezoek aan het Sami museum.

Wil jij graag sneeuwscooteren en ijsvissen in Fins Lapland? Laat het ons weten, en ik regel het voor je. Van A tot Z. Dus: komt die privé chauffeur jou thuis ophalen? Vlieg je business class? Of liever met een private jet? Wat wens je graag op culinair gebied? Wat zou jouw reis compleet maken? Laat het me weten via dit formulier, en laat jouw droom waar worden.

Igloo Hotel Kakslauttanen Arctic Resort © Valtteri Hirvonen
Het Noorderlicht in Noorwegen
Denderend door de sneeuw, met een berg husky’s voor je. Op tocht langs rivieren, bergen en indrukwekkende bossen. Of ga de boot op, aanschouw de prachtige fjorden en spot ook walvissen! Geniet van de sauna, van een uitgebreid gourmet diner en stap daarna nóg eens op de slee: nu op jacht naar het Noorderlicht. Natuurlijk zorgen wij er ook voor dat je lekker warm gekleed bent op deze tochten. Wij zorgen voor thermische kleding, laarzen, handschoenen en een helm. Zodat jij alleen maar hoeft te genieten.

Wil jij een ultieme Winter Experience in Noorwegen? En dit Noorderlicht-spektakel combineren met al het moois wat Noorwegen te bieden heeft? Wil je bijvoorbeeld een rondreis maken, tot helemaal aan de poolcirkel en weer terug? Laat het ons weten, en ik stel jouw droomreis samen naar jouw wens. De Winter Experience Noorwegen van 10 dagen is al te boeken vanaf €5.994,- per persoon.


Het Noorderlicht in Zweden
Reis naar een oase van wellness en design, drijvend in het hart van Zweeds Lapland. Verblijf in het Arctic Bath en dompel je onder in wellness, het Noorderlicht-spektakel en geniet van pure, lokale gerechten. Laat je thuis ophalen door limousine met privé chauffeur en reis per vliegtuig én helikopter naar dit waanzinnige hotel, middenin de Zweedse natuur. 5 dagen, 4 nachten Arctic Bath inclusief ontbijt en vliegticket boek je al vanaf €2.194,- per persoon.

Ook hier regelen wij huskytochten, Noorderlicht-expedities en sneeuwscooter-avonturen als jij dat wenst. Is dat wat je wenst? Of is er meer? Laat het mij weten via dit reisaanvraagformulier!

Noorderlicht bij Arctic Bath in Zweden © Anders Blomqvist
Is het een grote wens van je om het Noorderlicht te mogen zien? En wil je helemaal ontzorgd en verzorgd onder die sterrenhemel staan? Neem dan contact met ons op! Ik ben hier om jouw droomreis te ontwerpen

Reactie plaatsen