Mijn favoriete roadtrips door Italië
07 juni 2019 

Mijn favoriete roadtrips door Italië

Ik houd enorm van autorijden, ook tijdens reizen. Niets leukers dan thuis in de auto te stappen en te kijken waar ik terecht kom. Naast mijn liefde voor autorijden, ben ik ook een echte Italië lover. Ik deel dan ook graag mijn 3 favoriete roadtrips door Italië met je.

Strada delle Dolomiti

Voor mij staat op nummer 1 een roadtrip door Südtirol. Zodra ik de Brennerpas vanuit Oostenrijk in mijn vizier krijg dan begint het te kriebelen. Want die brengt mij naar het, bij velen nog onbekend, mooiste stukje Italië. De regio waar de bergen en de Italiaanse gastvrijheid, cultuur en gastronomie samen smelten, is de regio waar ik mij het meeste thuis voel.

De Grande Strada delle Dolomiti is 182 kilometer land en begint in Ora, via Cortina d’Ampezzo en eindigt in Auronzo di Cadore. Gedurende de route passeer je verschillende bergpassen, welke gekenmerkt zijn door prachtige vergezichten, scherpe haarspeldbochten en schitterende bergen.

Mille Miglia

In 1927 werd de eerste Mille Miglia, oftewel 1000 mijl, georganiseerd. Tussen 1927 en 1957 werd deze klassieke autorally maar liefst 24 keer gereden. Sinds 1982 word de rally ongeveer jaarlijks gereden. Zo word de traditie rondom de Mille Miglia in ere gehouden. Voorwaarde om deel te nemen aan de rally is dat de auto waarmee word gereden gebouwd is tussen 1927 en 1957. Er word van Brescia naar Rome en weer terug naar Brescia gereden.

Amalfikust

De Amalfikust is volgens velen de mooiste streek van Italië. En geef ze eens ongelijk. De streek staat bekend om zijn metershoge afgronden en fotogenieke pastelkleurige dorpjes. De wegen zijn omringd door weelderige tuinen aan de ene kant en de turquoise zee aan de andere kant.

De Amalfi Drive SS163 is één van die routes in Europa die je ooit gereden moet hebben. De weg begint in Meta en eindigt in Vietri Sul Mare. Hoewel de kustweg maar 50 km lang is, doe je hier toch ongeveer twee uur over. Je kunt hem dus makkelijk in één keer rijden, maar mooier is om er heerlijk de tijd voor te nemen. Stop onderweg in de leukste en mooiste dorpjes langs de Amalfikust: Positano, Amalfi en Ravello.

Heb jij al zin gekregen in een roadtrip door Italië? Boek bij ons jouw op maat gemaakt roadtrip en overnacht in de mooiste accommodaties.

Reactie plaatsen