Culinair in Italië

Klassieke pasta’s, geurende balsamico azijnen en die typische, zoutige hammen en kazen die smelten op je tong. Dat mag je verwachten van een culinaire roadtrip in Italië. Reis van de parmastreek in het noorden naar de citroenenregio in het zuiden en geniet onderweg van die volle, Italiaanse olijven.

Dompel je onder in één van ’s werelds smaakvolste keukens: Italië. Geef je over aan de rijke smaken, de verse geuren en culinaire hoogstandjes van sterrenniveau. De Italiaanse cucina bruist van passie en liefde. In deze streken proef jij de sterren van de hemel, en slaap jij in dito omgeving.

Emilia-Romagna regio: dineren van Bologna tot Parma
Welkom in de noordelijke regio van Italië: Emilia-Romagna. Je bevindt je nu zo vlak onder Verona en boven Florence. Gastronomie en klassieke stadjes domineren deze regio, wachtend om ontdekt te worden door jou. Wij zorgen dat je per private jet of lijnvlucht naar Bologna reist, waar een luxe huurauto op je wacht. Hier begint de culinaire reis.

Bologna
De liefkozende bijnaam van deze stad? Bologna la Grassa. De Vette. Vet van rijkdom. En van pasta bolognese. Maar voordat we de burgermeester van Bologna boos maken: de pasta bolognese is niets zoals wij ‘m kennen. In Bologna serveren ze de originele ragù alla bolognese met eierpasta.

Modena
Hoogwaardige balsamico azijn voor fijnproevers vind je in het historische Modena. Deze delicatessen kun je proeven op allerlei versmarkten, of wij regelen een privé tour waar jij fijnproeft. Een absoluut culinair hoogtepunt in Modena is ’s werelds beste restaurant: Osteria Francescana van chefkok Massimo Bottura. Uiteraard doen wij ons best om voor jou een tafeltje te reserveren in deze uitmuntende sterrenzaak. Als kers op de taart reserveren we ook een kamer voor jou in de casa van Massimo (adults only). Volg een inspirerende kookworkshop én slaap op sterrenniveau.

Boutiquehotel Casa Maria Luigia © Marco Poderi
Parma
Tijd om door te reizen naar het Romaanse stadje Parma. Waar Prosciutto di Parma (parmaham) en Parmigiano Reggiano (die typische harde kaas) triomferen. De parmaham smelt op je tong en staat bekend om haar zoete, milde smaak. De parmezaanse kaas is de koning onder de kazen en laat je versteld staan van zijn robuuste en pikante smaken.

Midden-Italië: tafelen van Toscane tot Rome
Welkom in het hart van Italië, waar de Toscaanse heuvels glooien en de Romeinse steden bruisen. In Toscane geniet je van eindeloze olijfboomgaarden. Proef olijfolie of verse olijven. Of misschien leuker nog: proef de rijkelijke wijnen van deze regio. In Rome reis je naar authentieke Romeins-joodse smaken.

Overnacht in Toscane
Overnacht in een eeuwenoud kasteel, tussen de groene heuvels van Umbrië. Ontwaken in die adembenemende natuur, alleen dat is al ontspanning. Maar Hotel Castello Reschio heeft meer voor jou in petto. Ze wil je niet alleen laten proeven van culinair Italië, ze wil dat je het eraan méé doet. Ga voor een inspirerende kookworkshop en leer de prachtige mediterraanse ingrediënten kennen.

Luxe reis Umbrië door Indyque Travel © Reschio
 Overnacht in Rome 
Verblijven in hartje Rome en je vergapen aan al haar pracht en praal? Boeken wij een luxe kamer voor je bij Crossing Condotti Rome. Ontdek deze adembenemende wereldstad met haar authentieke Romeins-joodse gerechten. Ga voor de wereldberoemde Carciofi alle Gudia (artisjok in joodse stijl) of proef een Concia di Zucchine (gefrituurde courgettes). Verrassend lekker.

Zuid-Italië: citroenen aan de Amalfikust 

Welkom in Zuid-Italië, waar ’s zomerse taferelen je toewaaien. De uitgestrekte Amalfikust kent jetset-bestemming Positano en pittoresk Amalfi, maar staat vooral bekend om haar citroenen-zo-groot-als-rugby-ballen. Roadtrip je langs een van de mooiste wegen van de wereld (geen grap), dan vind je langs de weg allerlei schattige stalletjes waar je deze indrukwekkende grote citroen kunt aanschaffen. De citroenen liever in een citroenboomgaard ontdekken? Regelen wij een privé tour voor je. Evenals een luxe boottocht langs de Amalfikust vol culinaire goddelijkheden.

Borgo Santandrea, Amalfi

Zin om Italië culinair te ontdekken? Indyque Travel is jouw persoonlijke reisontwerper. Vertel ons hier wat jij wenst, en wij regelen het voor jou. Wie weet streel jij binnenkort jouw smaakpapillen in een van deze indrukwekkende regio’s.

Reactie plaatsen