Coronaproof Valentijnsdag
03 februari 2021 

Coronaproof Valentijnsdag

Valentijnsdag wordt ieder jaar op 14 februari gevierd. Tegenwoordig is Valentijn de dag waarop geliefden elkaar een kaartje, een bloemetje of een cadeautje sturen. 14 Februari is tevens de naamdag van de Heilige Valentinus (Sint Valentijn) uitgeroepen door Paus Gelasius I in 496. De traditie van Valentijnsdag is al eeuwenoud maar in Nederland en andere landen van Europa kennen we deze traditie pas sinds de jaren vijftig van de twintigste eeuw.

Thuis op reis met thema avonden

Wilt u niets liever dan een paar keer per jaar reizen naar de landen op uw bucketlist maar is dit door Corana even niet mogelijk? Organiseer dan een romantische thema avond! Kies met uw geliefde of bff een land, zoek er de juiste recepten bij en bepaal wie het voor- hoofd- en nagerecht maakt. Zet bijpassende muziek op en kijk een film of serie in de taal van dat land. U kunt de thema avond zo klein of zo groot aanpakken als u zelf wilt. 

Omdat wij gek zijn van Italië en dat land bol staat van romantiek, kiezen wij voor een romantische Italiaanse avond.

Food & Drinks

Begin de avond met een heerlijk aperitief als Aperol Spritz. Dit heerlijke bitterzoete oranje drankje wordt gemaakt door 40% van een groot glas te vullen met prosecco, daar 20% Aperol en 20% bruiswater bij te doen. Natuurlijk wat ijsklontjes en een schijfje sinaasappel. Liever iets makkelijkers en zonder alcohol? Koop dan wat flesjes Crodino.

Voor de amateur koks onder ons die zichzelf willen uitdagen met het maken van recepten van Michelin sterrenkoks kunt u via Cheflix, tegen een kleine vergoeding, masterclasses volgen van Nederlandse topchefs als Joris Bijdendijk en Ron Blaauw.
Andere leuke en lekkere gerechten zijn hier te vinden. 

Bent u geen ster in de keuken en wilt u toch een fantastisch menu op tafel tevoorschijn toveren? Steun dan de lokale horeca en bestel een mooi diner.

Entertainment

Bij een Italiaanse avond hoort natuurlijk ook romantische Italiaanse achtergrond muziek. Wij luisteren graag naar de  “Italiaanse klassiekers, La Dolce Vita” van Carry de Brink via Spotify.

Na het diner zin in een filmpje gekregen? De ultieme Valentijnsfilm “Valentine’s day” is er een die niet mag ontbreken. Bij Pathé Thuis is deze film al voor € 2,99 te kijken.

Travel

Hoewel er nu nog niet gereisd kan worden, kunt u wel alvast een weekendje weg boeken voor over een paar maanden. Hoe leuk, dan kunt u samen zich ultiem voorbereiden op een fantastisch en bovenal romantisch weekendje weg. Liever nu al een weekendje weg? Reizen binnen Nederland kan en mag. Benieuwd wat wij voor u kunnen organiseren? Stuur ons dan snel een berichtje.

Happy Valentine!

Reactie plaatsen