Actief in Südtirol

Italiaanse bergen

De bergen zijn een plek waar ik mij heel erg thuis voel. De bergen nodigen uit om ontdekt te worden, om de dagelijkse sleur te ontvluchten en heerlijk de natuur in te gaan. Een mooi hotel of appartement dichtbij de natuur en nog op een redelijke afstand van een dorp of leuke stad, dat is waar je mij heel blij mee maakt.

De Italiaanse Dolomieten staan er bol van. Van appartementen en boetiek hotels tot de wat grotere 5-sterren hotels. Allen hebben ze 1 ding gemeen: de machtige Dolomieten. Waarom ik deze regio zo fijn vindt heeft met meerdere aspecten te maken. Enerzijds de gastronomie en het geweldige klimaat en anderzijds de gastvrijheid en de prachtige natuur.

© eBike Shed Ltd

Actief in de bergen

Naast dat de gastronomie in dit deel van de Alpen fenomenaal is, zijn er ook tal van activiteiten te doen. De bergen nodigen je uit om te gaan wandelen, te klimmen of te mountainbiken. Maar dat is niet alles. Ook liefhebbers van raften en canyoning kunnen hier hun hart ophalen. De regio heeft daarnaast ook een aantal uitdagende golfbanen. En dat is toch wel erg fijn. Zie je het al voor je: golfen met de rode Rosengarten op de achtergrond, of met de zon die opkomt als eerste de baan op nog voordat het te warm wordt. En dan na het golfen aanschuiven aan een heerlijke uitgebreide lunch zoals alleen de Italianen dat kunnen. 

Als ik dit zo schrijf dan ben ik direct weer terug in mijn geliefde Italië.

Reactie plaatsen