Lefay Garda Tuin

Ultra Luxe Yoga Retreat Gardameer

Me-time, ontspannen en jouw energie laten stromen

Periode

03.05 - 07.05.2023 VOLGEBOEKT

Intieme groep

maximaal 4 deelnemers

Beginner Friendly

voor alle niveau's

Neem tijd voor jezelf en kom re-generated terug

Terwijl de zon opkomt starten we de dag in de buitenlucht met een sunrise yoga sessie. Klinkt dit je als muziek in de oren? Lees dan snel verder!


Deze reis staat in het teken van de lente. De winter heeft er misschien aan bijgedragen dat je je hebt kunnen terugtrekken en hebt kunnen bezinnen op wat goed voor je is. Maar ook waar je voor wilt gaan en de keuzes die je hebt gemaakt.

Tijdens deze yoga retreat gaan we dit verder verdiepen en manifesteren.


Op een zachte manier gaan we tijdens de retreat te werk met ons lichaam en geest. We zoeken de ontspanning op én de stilte.

Vaak denken we bij ontspannen eerst aan de spieren, maar tijdens de retreat gaan we nog een stapje verder. We gaan op zoek naar waar de energie stagneert, waar de spieren gespannen zijn en waar blokkades zijn.We werken in op het bindweefsel en gaan aan de slag om een frisse nieuwe energie in te blazen. 


De kwaliteit van me-time zit in het toelaten, accepteren en voelen. De rust en ruimte ervaren om dit ook daadwerkelijk te doen. 

Wandelen zorgt voor vertraging en traagheid laat ruimte en leegte toe. Leegte, daar vinden we de kern, daar kom je terug bij je oorspronkelijke zelf. De helderheid, de creativiteit, de energie om nieuwe wind te laten waaien. Typerend voor de lente is het laten stromen van energieën.


Neem tijd voor jezelf en kom re-generated terug van deze Ultra Luxe Yoga Retreat.

Mitoté Yoga en Movement

Over Mitoté Yoga & Movement

Stephanie Simons:
"Mijn zielsmissie is jouw weg naar helderheid vrijmaken. Helderheid, de rust vinden zoals troebel water helder wordt als het de tijd krijgt om stil te staan. De mist die heerst in ons hoofd staan ook wel gelijk aan de patronen, ideeën, conditioneringen, gewoontes, situaties en ervaringen laten rusten. Laat de mist geleidelijk verminderen en wegtrekken. Wat het je brengt is het dichter naar jezelf komen, bij jezelf in dit fysieke lichaam maar ook naar je oorspronkelijke zelf, naar je innerlijk kind en je hele Zijn. Deze ervaring faciliteer ik als begeleider op verschillende manieren, zoals met yoga, breathwork, holistische methodes en wandelen." 


ervaring in de reisbranche
bestemmingen
tevreden reizigers

In een paradijselijke oase kom je helemaal tot rust

Ultra Luxe Yoga Retreat Gardameer

Wat krijg je ervoor?

  • Ultra luxe yoga retreat in een schitterend 5-sterren hotel aan het Gardameer
  • Intieme groep met maar 4 deelnemers
  • 1-op-1 sessies met yoga docente Stephanie Simons
  • Ontspannen en genieten van ruim 4.000 m2 wellness
  • Verschillende yoga sessies, pilates, breathwork en stiltewandelingen
  • Massage, facial en floatsessie
  • Lefay Vital Gourmet volpension (ontbijt, lunch en diner)
  • 4 nachten in een Junior Suite met zicht op het Gardameer
  • Aan het einde van deze retreat voel je je krachtig en herboren  
Op hatha gebaseerde yoga, waarin we werken met de energie van de yin & yang. Yin energie staat voor het zachte, het vrouwelijke, de maan. Yang energie staat voor de mannelijke, actieve zon. Je begrijpt wel, yin kan niet zonder yang  bestaan.
Pratyahara betekent het terugtrekken van de zintuigen. Daarmee leren we de focus naar binnen te leggen. De oordelen worden minder en het observerend vermogen wordt sterker. Waardoor we het object kunnen zien maar niet hoeven te beïnvloeden. Daaruit ontstaat ultieme controle over onze zintuigen.
Met pranayama oefeningen worden de kanalen puur, behoudt het lichaam meer prana en wordt de geest gebruikt voor concentratie en meditatie. Het ontwaakt de innerlijke spirituele kracht, brengt vreugde en verbetert de spirituele ontwikkeling.
De hoge temperatuur van dit prachtige
zoutwatermeer, circa 36-38 °C, zorgt ervoor dat het lichaam de sporenelementen en mineralen afkomstig van het zeezout kan opnemen.
Het heeft een drainerende, ontgiftende en ontspannende werking. 

De sessie duurt ongeveer 30 minuten waarin baden en ontspannen worden afgewisseld. 

Een innovatieve holistische  gezichtsmassage. Gua Sha is een oude
 Chinese geneeswijze. 

Er wordt gebruik gemaakt van jade of hoorn om vocht uit het gezicht af te voeren en de bloedsomloop te activeren.

Deze techniek wordt geassocieerd met een gezichtsversteviging massage uitgevoerd met olijfolie. 

De vormen van het gezicht lijken zich opnieuw te vormen, de huid ziet er natuurlijk en helder uit. Een diep gevoel van ontspanning is overgebracht.

Tui Na (tūi betekent drukken en ná betekent vasthouden) is een
oude Chinese massagetechniek dat
dateert uit de Ming-dynastie (400 v.C.). Yin en Yang worden in evenwicht gebracht, door blokkades op te lossen
 en het immuunsysteem te versterken.
Zacht, stimulerend en diep: dat beschrijft deze massage het best. Het
integreert perfect met acupunctuur, moxibustie en cupping. Ideaal om de emotionele sfeer in balans te brengen
en het behandelen van symptomen zoals migraine, slapeloosheid, maagklachten, rug-, nek- en schouderklachten.
Telefonisch consult voorafgaand aan de reis met yoga docente Stephanie om te bepalen wat je ervaring is en wat je wilt behalen met deze yoga retreat. Zodat jullie hier in de 1-op-1 sessies verder op in kunnen gaan.
Ultra Luxe Yoga Retreat Gardameer
Een exclusieve wellness-tempel van 4.300 vierkante meter, waar lichaam en geest worden verjongd door de herontdekking van vitale energie en dat alles met panoramisch uitzicht op het Gardameer.
Lefay Vital Gourmet serveert de meest authentieke smaken van de regio. Seizoensgebonden ingrediënten, extra vierge olijfolie, citrusvruchten en lokaal geteelde kruiden creëren allemaal een typische en lichte mediterrane keuken.

BONUS: 1-op-1 holistische coaching sessie

Wil je tijdens deze week naast yoga & meditatie dieper met je oorspronkelijke zelf in gesprek? 

Dan begeleid Stephanie jou hierbij. Samen nemen jullie de tijd voor jouw zijn, jouw wensen en gevoelens. Jouw grenzen en nieuwe ideeën.

Geef jezelf rust en ruimte om te ontplooien naar jouw betere zelf.


Heb je een gevoel, emotie, gedachte, ervaring of fysieke klacht die je nu voelt en vaker terugkomt? En zou je hier aan willen werken?

Stephanie gaat samen met jou aan de slag, samen pluizen jullie het uit door er nog dieper op in te gaan.


Stephanie begeleidt je op weg, stelt de vragen, maar jij gaat zelf in je lichaam naar binnen om eens te ontdekken wat dit jou wil vertellen.

Is het er voor jou? Wat wil dit gevoel, deze klacht jou leren? Wat kun je ermee? Mag je iets loslaten? 

Wil je dat nu al doen? Dan doen jullie dat samen met behulp van bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen.


Heb je praktische handvatten nodig om de komende tijd iets te veranderen of aan te passen? Vertrouw op je diepste stukje van jezelf en er komt antwoord. Stephanie neemt met, en voor, jou de tijd zodat jij weer een stap verder kunt komen.

Prestige Junior Suite (shared)

De lichte en ruime Prestige Junior Suites (50 m2) bevinden zich op de begane grond en komen uit op de tuinen, met direct uitzicht op het Gardameer.

Alle Prestige Junior Suites zijn ingericht met een kingsize bed (twin ook mogelijk) en beschikken over een ruime badkamer met vrijstaand bad en regendouche, walk-in-closet, climate control, minibar, Bose® bluetooth speaker en 49" LED TV.

3.997,- p.p.
Helaas te laat


volgeboekt - privé retreat op aanvraag mogelijk

Prestige Junior Suite (single-use)

De lichte en ruime Prestige Junior Suites (50 m2) bevinden zich op de begane grond en komen uit op de tuinen, met direct uitzicht op het Gardameer.

Alle Prestige Junior Suites zijn ingericht met een kingsize bed (twin ook mogelijk) en beschikken over een ruime badkamer met vrijstaand bad en regendouche, walk-in-closet, climate control, minibar, Bose® bluetooth speaker en 49" LED TV.

4.997,- p.p.
Helaas te laat
volgeboekt - privé retreat op aanvraag mogelijk
Helaas is deze groepsreis volgeboekt, neem een kijkje bij onze andere retreats - privé retreat op aanvraag mogelijk

Reviews yogadocente

Geweldige energie

Stéphanie heeft een energieke maar ook kalme energie. Voor mij, een beginneling in yoga, een fijne vibe om in te landen. Ze voelt aan wanneer ze kan sturen naar meer uitdaging, maar geeft je ook de ruimte wanneer je juist meer tijd nodig hebt om te landen.
Daphne
Great & caring yoga instructor
She makes sure that everyone in the group is doing the poses properly and that everyone, no matter how advanced in yoga, is benefitting from her lessons and feels welcome. She has a calming voice and her lessons are also suitable for German, English or French speakers. My body and I appreciate Stéphanie and her yoga lessons!
Lily
Best Ever Teacher
Dat Stéphanie een geweldige skilerares, bootcamplerares en sportlerares is dat weet ik al heel lang. Maar dat ze in het begin van haar yoga-opleiding al zulke goede lessen gaf, daar stond ik van versteld. Na 2 jaar heb ik het idee dat ze nooit anders heeft gedaan en dat dit haar roeping is. De passie voor yoga doorgeven in haar lessen, met geduld, sereniteit, humor en pen armen. Ik wil geen andere lerares meer!
Charlotte

- Veelgestelde vragen -


Q: Gaat deze reis gegarandeerd van start?

A: Deze reis gaat van start bij minimaal 4 deelnemers. Momenteel hebben wij geen vrije plekken meer beschikbaar. Neem een kijkje bij onze andere retreats of vraag naar de mogelijkheden van een privé retreat.


Q: Tot wanneer kan ik mij aanmelden voor deze reis?
A: Deze reis is te boeken tot en met 01.03.2023


Q: Wat kan er na mijn boeking nog "roet in het eten gooien"?
A: Wanneer er na de sluitingstermijn deelnemers annuleren, waardoor we uitkomen onder het minimum aantal benodigde deelnemers. Dan zullen wij de reis moeten annuleren, of een extra toeslag aan de resterende deelnemers voorstellen.
Hier zullen wij iedereen tijdig over informeren. Bij annulering vanuit onze kant ontvangt iedereen zijn reeds betaalde reissom terug.


Q: Moet ik mijn eigen yogamatje meenemen?
A: Voor iedere deelnemer is er een yogamat te leen, je eigen yogamat meenemen mag uiteraard ook.


Q: Wat is niet inbegrepen?

A: Boekingskosten a €35,- per boeking, vervoer, bijdrage GGTO (€7,50 per persoon), drankjes, extra behandelingen, evt. fooi en reis- en/of annuleringsverzekering.


Q: Hoe kan ik naar het Gardameer reizen?
A: Het hotel is gelegen in het prachtige Gargnano, dit ligt op circa 1.180 km van Utrecht. De kortste route met de auto gaat via Zwitserland (hiervoor heb je een Autobahn vignet nodig). Alternatieve reisroutes zijn met de trein of per vliegtuig. De dichtstbijzijnde treinstations zijn Desenzano del Garda (37 km) en Brescia (50 km). Wij bieden een gratis transfer aan vanaf Desenzano del Garda. Reizen per vliegtuig: de dichtstbijzijnde luchthavens zijn Verona (88 km) en Bergamo (98 km). Vanaf luchthaven Bergamo bieden wij een gratis transfer aan. Zowel treintickets als vliegtickets zijn via Indyque Travel te boeken. Geef dit dan aan bij je boeking. Hiervoor ontvang je van Indyque Travel een aparte prijsopgave.


Q: Ik twijfel of deze reis wel voor mij geschikt is?
A: Je mag ons altijd bellen, appen of mailen voor persoonlijk advies. Wij helpen graag. Hier vindt je onze contactmogelijkheden.


Q: Zijn jullie aangesloten bij een garantiefonds?
A: Wij zijn aangesloten bij het Garantiefonds GGTO onder nummer 1613. Hiervoor geldt een verplichte bijdrage van €7,50 per persoon. Hier vind je meer informatie.


Q: Zijn jullie ook aangesloten bij een branchevereniging zoals ANVR of VvKR?
A: Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties onder nummer 22024. Hier vind je meer informatie.


Q: Wat als ik mijn reis wil annuleren?
A: Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Voor deze reis gelden aanvullende annuleringsvoorwaarden.
Het is altijd aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten.
- Annuleringen tot 60 dagen voor vertrek = 30% annuleringskosten
- Annuleringen van 60 tot 30 dagen voor vertrek = 50% annuleringskosten
- Annulering korter dan 30 dagen voor vertrek = 100% annuleringskosten


Q: Kan ik bij jullie ook een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten?
A: Wij bieden de mogelijkheid aan om via ons een kortdurende reis en/of annuleringsverzekering af te sluiten.


Q: Wat als ik niet mee wil doen aan een yogasessie of andere activiteit?

A: Het staat je vrij om deel te nemen aan de geplande activiteiten. Heb je een keer geen zin dan kun je bijvoorbeeld ook heerlijk genieten van de wellness in het hotel.


Q: Kan ik extra nachten in het hotel bijboeken?

A: Dat kan zeker. Afhankelijk van de beschikbaarheid is dit mogelijk. Geef bij boeking aan hoeveel nachten je wilt bijboeken en of dit vooraf of naderhand is. Wij sturen je dan een prijsopgaaf voor de extra hotelnachten.


Q: Kan ik ook een andere reis bij jullie boeken?

A: Indyque Travel is gespecialiseerd in tailor made reizen in het luxe segment zowel binnen als buiten Europa. Vraag naar de mogelijkheden.


Verzeker je hier van jouw plekje

Helaas volgeboekt


Deze reis is volgeboekt, neem een kijkje bij onze andere retreats of vraag naar de mogelijkheden voor een privé retreat