Luxe Yoga Retreat Zuid-Tirol

Me-time, ontspannen en jouw energie laten stromen

Reisperiode

18.05 - 23.05.2023

Adults Only Hotel

maximaal 12 deelnemers

Beginner Friendly

voor alle niveau's

Neem tijd voor jezelf en kom re-generated terug

Terwijl de zon opkomt starten we de dag in de buitenlucht met een sunrise yoga sessie. Klinkt dit je als muziek in de oren? Lees dan snel verder!


Deze reis staat in het teken van de lente. De winter heeft er misschien aan bijgedragen dat je je hebt kunnen terugtrekken en hebt kunnen bezinnen op wat goed voor je is. Maar ook waar je voor wilt gaan en de keuzes die je hebt gemaakt.

Tijdens deze yoga retreat gaan we dit verder verdiepen en manifesteren.


Op een zachte manier gaan we tijdens de retreat te werk met ons lichaam en geest. We zoeken de ontspanning op én de stilte.

Vaak denken we bij ontspannen eerst aan de spieren, maar tijdens de retreat gaan we nog een stapje verder. We gaan op zoek naar waar de energie stagneert, waar de spieren gespannen zijn en waar blokkades zijn.We werken in op het bindweefsel en gaan aan de slag om een frisse nieuwe energie in te blazen. 


De kwaliteit van me-time zit in het toelaten, accepteren en voelen. De rust en ruimte ervaren om dit ook daadwerkelijk te doen. 

Wandelen zorgt voor vertraging en traagheid laat ruimte en leegte toe. Leegte, daar vinden we de kern, daar kom je terug bij je oorspronkelijke zelf. De helderheid, de creativiteit, de energie om nieuwe wind te laten waaien. Typerend voor de lente is het laten stromen van energieën.


Neem tijd voor jezelf en kom re-generated terug van deze Luxe Yoga Retreat.

Wat krijg je ervoor?

  • Luxe yoga retreat in een prachtig 4-sterren superior Adults Only hotel in de bergen van Zuid-Tirol 
  • 1-op-1 sessie met yoga docente Stéphanie Simons
  • Ontspannen en genieten van ruim 2.500 m2 wellness
  • Verschillende yoga sessies, pilates, breathwork en stiltewandelingen
  • Excursies als hiking en forestbathing
  • Volpension (ontbijt, lunch en diner)
  • 5 nachten in een Nest Suite met zicht over het dal en de bergen
  • Deze reis staat open voor iedereen, de lessen worden dan ook in het Engels gegeven
  • Aan het einde van deze retreat voel je je krachtig en herboren  

25 jaar

ervaring in de reisbranche

125+

bestemmingen

200+

tevreden reizigers

Hoog in de bergen kom je helemaal tot rust

Mitoté Yoga en Movement

Over Mitoté Yoga & Movement

Stéphanie Simons:
"Mijn zielsmissie is jouw weg naar helderheid vrijmaken. Helderheid, de rust vinden zoals troebel water helder wordt als het de tijd krijgt om stil te staan. De mist die heerst in ons hoofd staan ook wel gelijk aan de patronen, ideeën, conditioneringen, gewoontes, situaties en ervaringen laten rusten. Laat de mist geleidelijk verminderen en wegtrekken. Wat het je brengt is het dichter naar jezelf komen, bij jezelf in dit fysieke lichaam maar ook naar je oorspronkelijke zelf, naar je innerlijk kind en je hele Zijn. Deze ervaring faciliteer ik als begeleider op verschillende manieren, zoals met yoga, breathwork, holistische methodes en wandelen." 


Dit kun je verwachten ...

2x daags yoga sessie

Op hatha gebaseerde yoga, waarin we werken met de energie van de yin & yang. Yin energie staat voor het zachte, het vrouwelijke, de maan. Yang energie staat voor het mannelijke, het actieve, de zon. Je begrijpt wel, yin kan niet zonder yang  bestaan.

Stiltewandelingen & meditatie

Pratyahara betekent het terugtrekken van de zintuigen. Daarmee leren we de focus naar binnen te leggen. De oordelen worden minder en het observerend vermogen wordt sterker. Waardoor we het object kunnen zien maar niet hoeven te beïnvloeden. Daaruit ontstaat ultieme controle over onze zintuigen.

Breathwork

Met pranayama oefeningen worden de kanalen puur, behoudt het lichaam meer prana en wordt de geest gebruikt voor concentratie en meditatie. 

Het ontwaakt de innerlijke spirituele kracht, brengt vreugde en verbetert de spirituele ontwikkeling.

Sauna infusions

Het bronwater uit de bergen sist terwijl het op de stenen verdampt. De saunameester laat de stoom circuleren. Om de warmte onder controle te houden worden sneeuwballen verrijkt met essentiële oliën gebruikt. Deze geuren verleiden de geest. De infusie en warmte revitaliseert elke cel in je lichaam.

BrixenCard

Deze handige pas geeft gratis toegang tot de kabelbanen en musea in de regio evenals gratis reizen met het gehele openbaar vervoer netwerk van Zuid-Tirol.
De BrixenCard is exclusief beschikbaar voor hotelgasten en is geldig vanaf de dag van aankomst tot en met de dag van vertrek.

Excursies

Naast de dagelijkse yogasessies bieden wij tijdens deze reis ook de mogelijkheid aan om de natuur in te gaan tijdens een bergwandeling. Maar ook Qi Gong, Pilates, Tibetaanse rituelen, fitness, forestbathing en bijvoorbeeld mountainbiken (fietshuur niet inbegrepen) behoren tot de mogelijkheden.

Consult met Stéphanie

Telefonisch consult voorafgaand aan de reis met yoga docente Stéphanie om te bepalen wat je ervaring is en wat je wilt behalen met deze yoga retreat. Zodat jullie hier in de 1-op-1 sessie verder op in kunnen gaan.

Gastronomie

Mijn lichaam is mijn tempel, mijn ziel mijn thuis. Hier koester ik het. Met smaken die mijn zintuigen prikkelen. Met smaken die me verrassen. Met fijne texturen en exquise lekkernijen. Met eten in de mooiste, ware zin van het woord. Het My Arbor is een fantastisch gastronomisch hotel in Zuid-Tirol.

Uitstekende wellness

SPA Arboris is wellness, geïnspireerd door het bos en zijn schatten. Revitaliserend water, rustgevende warmte, zachte stoom, kostbare plantenextracten en de verzorging van het SPA-team komen op een oppervlakte van 2.500 m² samen tot een prachtig geheel. De vier sauna's, het zwembad en de stille oases met uitzicht op het bos zijn het perfecte toevluchtsoord in misschien wel het mooiste spahotel van Zuid-Tirol.

BONUS: 1-op-1 holistische coaching sessie

Wil je tijdens deze week naast yoga & meditatie dieper met je oorspronkelijke zelf in gesprek? 

Dan begeleid Stéphanie jou hierbij. Samen nemen jullie de tijd voor jouw zijn, jouw wensen en gevoelens. Jouw grenzen en nieuwe ideeën.

Geef jezelf rust en ruimte om te ontplooien naar jouw betere zelf.


Heb je een gevoel, emotie, gedachte, ervaring of fysieke klacht die je nu voelt en vaker terugkomt? En zou je hier aan willen werken?

Stéphanie gaat samen met jou aan de slag, samen pluizen jullie het uit door er nog dieper op in te gaan.


Stéphanie begeleidt je op weg, stelt de vragen, maar jij gaat zelf in je lichaam naar binnen om eens te ontdekken wat dit jou wil vertellen.

Is het er voor jou? Wat wil dit gevoel, deze klacht jou leren? Wat kun je ermee? Mag je iets loslaten? 

Wil je dat nu al doen? Dan doen jullie dat samen met behulp van bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen.


Heb je praktische handvatten nodig om de komende tijd iets te veranderen of aan te passen? Vertrouw op je diepste stukje van jezelf en er komt antwoord. Stephanie neemt met, en voor, jou de tijd zodat jij weer een stap verder kunt komen.

Nest Suite voor 2 (alleen voor 2 personen)

De Nest Suites zijn allemaal gelegen op het zuiden en zijn circa 38 m2 groot. Vanuit de View Corner met grote panoramische ramen en het balkon heb je fenomenaal uitzicht over de bergen en het dal van Val d'Isarco. Adem de geur in van hout en dennen- en lariksbomen.

De Nest Suite geeft een gevoel van thuis zijn. Hier voel je je veilig. Hier kun je zijn wie je wilt zijn.

Alle suites zijn ingericht met een extra lang kingsize bed (2.10 m). Verder is er een badkamer met riante inloopdouche.

€ 2.967,- p.p.
Boek nu
helaas, deze reis is niet meer te boeken

Nest Suite (single-use)

De Nest Suites zijn allemaal gelegen op het zuiden en zijn circa 38 m2 groot. Vanuit de View Corner met grote panoramische ramen en het balkon heb je fenomenaal uitzicht over de bergen en het dal van Val d'Isarco. Adem de geur in van hout en dennen- en lariksbomen.

De Nest Suite geeft een gevoel van thuis zijn. Hier voel je je veilig. Hier kun je zijn wie je wilt zijn.

Alle suites zijn ingericht met een extra lang kingsize bed (2.10 m). Verder is er een badkamer met riante inloopdouche.

€ 3.567,- p.p.
Boek nu
helaas, deze reis is niet meer te boeken
helaas, deze reis is niet meer te boeken

- Veel gestelde vragen -


Q: Gaat deze reis gegarandeerd van start?

A: Jazeker. Wij hebben momenteel nog voldoende plekken vrij.


Q: Tot wanneer kan ik mij aanmelden voor deze reis?
A: Deze reis is te boeken tot en met 01.05.2023


Q: Wat kan er nu nog "roet in het eten gooien"?
A: Wanneer er na de sluitingstermijn deelnemers annuleren, waardoor we uitkomen onder het minimum aantal benodigde deelnemers. Dan zullen wij de reis moeten annuleren, of een extra toeslag aan de resterende deelnemers voorstellen.
Hier zullen wij iedereen tijdig over informeren. Bij annulering vanuit onze kant ontvangt iedereen zijn reeds betaalde reissom terug.


Q: Moet ik mijn eigen yogamatje meenemen?
A: Voor iedere deelnemer is er een yogamat te leen, je eigen yogamat meenemen mag uiteraard ook.


Q: Wat is niet inbegrepen?

A: Boekingskosten a €35,- per boeking, vervoer, bijdrage GGTO (€7,50 per persoon), drankjes, spa behandelingen, evt. fooi en reis- en/of annuleringsverzekering.


Q: Hoe kan ik naar Zuid-Tirol reizen?
A: Het hotel is gelegen in Plose, dit ligt op circa 986 km van Utrecht. De kortste route met de auto gaat via Oostenrijk (hiervoor heb je een Autobahn vignet nodig). Alternatieve reisroutes zijn met de trein of per vliegtuig. Het dichtstbijzijnde treinstation is Brixen (9 km). Reizen per vliegtuig: de dichtstbijzijnde luchthavens zijn Innsbruck (100 km) en Verona (200 km). Zowel treintickets als vliegtickets zijn via Indyque Travel te boeken. Geef dit dan aan bij je boeking. Hiervoor ontvang je van Indyque Travel een aparte prijsopgave.


Q: Ik twijfel of deze reis wel voor mij geschikt is?
A: Je mag ons altijd bellen, appen of mailen voor persoonlijk advies. Wij helpen graag. Hier vindt je onze contactmogelijkheden.


Q: Zijn jullie aangesloten bij een garantiefonds?
A: Wij zijn aangesloten bij het Garantiefonds GGTO onder nummer 1613. Hiervoor geldt een verplichte bijdrage van €7,50 per persoon. Hier vind je meer informatie.


Q: Zijn jullie ook aangesloten bij een branchevereniging zoals ANVR of VvKR?
A: Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties onder nummer 22024. Hier vind je meer informatie.


Q: Wat als ik mijn reis wil annuleren?
A: Wil je je reis annuleren dan gelden onze annuleringsvoorwaarden zoals vermeld in de Algemene Voorwaarden.
Het is altijd aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten.


Q: Wat als ik niet mee wil doen aan een yogasessie of andere activiteit?

A: Het staat je vrij om deel te nemen aan de geplande activiteiten. Heb je een keer geen zin dan kun je bijvoorbeeld ook heerlijk genieten van de wellness in het hotel.


Q: Kan ik extra nachten in het hotel bijboeken?

A: Dat kan zeker. Afhankelijk van de beschikbaarheid is dit mogelijk. Geef bij boeking aan hoeveel nachten je wilt bijboeken en of dit vooraf of naderhand is. Wij sturen je dan een prijsopgaaf voor de extra hotelnachten.


Q: Kan ik ook een andere reis bij jullie boeken?

A: Indyque Travel is gespecialiseerd in tailor made reizen in het luxe segment zowel binnen als buiten Europa. Vraag naar de mogelijkheden.


Verzeker je hier van jouw plekje

Ik ben er bij!


helaas, deze reis is niet meer te boeken